Verrine met gerookt buikspek en Friseline

Toon alle voorgerechten
Het recept per fase

Het buikspek

1- Voorverwarm de oven tot op 180 °C.
2- Leg de plakjes gerookt buikspek tussen 2 vellen bakpapier.
3- Laat ze 9 minuten bakken in de oven.
4- Houd twee plakjes achter voor het garneren en verkruimel de rest.

Mosterdroom

1- Klop de room op en voeg de mosterd en de mascarpone toe.
2- Voeg peper en zout toe.

Montage van de verrine

1- Snij de Friseline in stukjes.
2- Vul de verrine met de mosterdroom, bedek met de verbrokkelde spek en voltooi met stukjes Friseline.
3- Voeg enkele croutons en het fijngeknipte bieslook toe.

 

Breng voor een extra culinaire dimensie een stukje spek bovenop de verrine aan.
Goed gekoeld serveren!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 18 Dunne plakjes gerookt buikspek
  • Goudbruin gebakken croutons
  • 100 g Mascarpone
  • 1/4 l Vloeibare room
  • 1 Eetlepel scherpe mosterd
  • Bieslook
  • Peper, Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Fajita’s met kip en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met penne, basilicum en groenten Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friseline met ganzenleverpastei en marmelades Voorgerechten Ontdek het recept