Verrine met gerookt buikspek en Friseline

Toon alle voorgerechten
Het recept per fase

Het buikspek

1- Voorverwarm de oven tot op 180 °C.
2- Leg de plakjes gerookt buikspek tussen 2 vellen bakpapier.
3- Laat ze 9 minuten bakken in de oven.
4- Houd twee plakjes achter voor het garneren en verkruimel de rest.

Mosterdroom

1- Klop de room op en voeg de mosterd en de mascarpone toe.
2- Voeg peper en zout toe.

Montage van de verrine

1- Snij de Friseline in stukjes.
2- Vul de verrine met de mosterdroom, bedek met de verbrokkelde spek en voltooi met stukjes Friseline.
3- Voeg enkele croutons en het fijngeknipte bieslook toe.

 

Breng voor een extra culinaire dimensie een stukje spek bovenop de verrine aan.
Goed gekoeld serveren!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 18 Dunne plakjes gerookt buikspek
  • Goudbruin gebakken croutons
  • 100 g Mascarpone
  • 1/4 l Vloeibare room
  • 1 Eetlepel scherpe mosterd
  • Bieslook
  • Peper, Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Filodeeghapjes met reblochon, gerookte eendenborstfilet en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met citrusvruchten Hoofdgerechten Ontdek het recept