Pizza met champignons en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

De tomatensaus

1- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
2- Bak de gehakte ui in de olijfolie.
3- Voeg de stukjes tomaten, het bouquet garni en de gehakte knoflook toe.
4- Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken. Laat de saus afkoelen.

De pizza

1- Verwarm de oven voor op 180°C.
2- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
3- Snij de champignons en de ham in stukjes. Snij de Friseline in stukjes. Houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
4- Verdeel deze over de pizza en bedek met geraspte gruyère.
5- Met de gehalveerde kerstomaten kun je een gezicht vormen.
6- Laat de pizza 25 minuten op 180°C in de oven bakken.

 

Voeg één of meerdere blaadjes Friseline toe om de pizzapunten te garneren.
Geniet!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 1 rol Pizzadeeg
  • 6 Tomaten
  • 100 g Champignons
  • 80 g geraspte gruyère
  • 8 Kerstomaatjes
  • 3 plakken gekookte ham
  • 1 Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 gemengde kruiden
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Bruschetta met Bayonne ham, mozzarella, vijgen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Filodeeghapjes met reblochon, gerookte eendenborstfilet en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Kabeljauwmoot, aardappelpuree met notenolie en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept