Pizza met champignons en Friseline
toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase
De tomatensaus
1- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
2- Bak de gehakte ui in de olijfolie.
3- Voeg de stukjes tomaten, het bouquet garni en de gehakte knoflook toe.
4- Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken. Laat de saus afkoelen.
De pizza
1- Verwarm de oven voor op 180°C.
2- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
3- Snij de champignons en de ham in stukjes. Snij de Friseline in stukjes. Houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
4- Verdeel deze over de pizza en bedek met geraspte gruyère.
5- Met de gehalveerde kerstomaten kun je een gezicht vormen.
6- Laat de pizza 25 minuten op 180°C in de oven bakken.
Voeg één of meerdere blaadjes Friseline toe om de pizzapunten te garneren.
Geniet!
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...