Pizza met champignons en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

De tomatensaus

1- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
2- Bak de gehakte ui in de olijfolie.
3- Voeg de stukjes tomaten, het bouquet garni en de gehakte knoflook toe.
4- Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken. Laat de saus afkoelen.

De pizza

1- Verwarm de oven voor op 180°C.
2- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
3- Snij de champignons en de ham in stukjes. Snij de Friseline in stukjes. Houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
4- Verdeel deze over de pizza en bedek met geraspte gruyère.
5- Met de gehalveerde kerstomaten kun je een gezicht vormen.
6- Laat de pizza 25 minuten op 180°C in de oven bakken.

 

Voeg één of meerdere blaadjes Friseline toe om de pizzapunten te garneren.
Geniet!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 1 rol Pizzadeeg
  • 6 Tomaten
  • 100 g Champignons
  • 80 g geraspte gruyère
  • 8 Kerstomaatjes
  • 3 plakken gekookte ham
  • 1 Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 gemengde kruiden
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friseline met Roquefort Voorgerechten Ontdek het recept
Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friseline met langoustines en basilicum Voorgerechten Ontdek het recept