Kabeljauwmoot, aardappelpuree met notenolie en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Notendressing

1- Meng 20 cl notenolie en de rode wijnazijn. Voeg peper en zout toe.
2- Zet apart.

De kabeljauw

Laat de moten ongeveer 15 minuten in de olijfolie bakken.

De aardappelpuree met notenolie

1- Schil de aardappels en kook ze gaar.
2- Prak ze fijn met een vork en voeg 15 cl notenolie toe. Meng.
3- Breng op smaak en zet apart.

De Friseline

1- Snij de Friseline in stukjes en bak deze in de olijfolie.
2- Hak de noten, snij de tomaten in stukjes en voeg ze aan de Friseline toe.
3- Voeg vervolgens de dressing toe.

 

Breng op elk bord een bedje Friseline en vervolgens met een uitsteekvorm de aardappelpuree aan.
Geniet!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 4 kabeljauwmoten van 160 g
  • 3 Tomaten
  • 100 g Walnoten
  • 400 g Aardappels
  • Notenolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • Peper, Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friseline met ganzenleverpastei en marmelades Voorgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met Parmezaanse kaas en rood fruit Nagerechten Ontdek het recept
Friseline
Verrine met gerookt buikspek en Friseline Voorgerechten Ontdek het recept