Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Voor de marinade

1- Snij het vanillestokje in de lengte door. Schraap de zaadjes los met de punt van een mes.
2- Meng met de hazelnootolie.
3- Snij de Sint-Jakobsschelpen in hele fijne plakjes leg ze op een groot plat bord.
4- Bestrijk ze met de vanille marinade met behulp van een kwastje.
5- Laat ze gedurende 15 tot 20 min. marineren.
6- Zet koel weg.

 

Stapel de plakjes Sint-Jakobsschelpen met behulp van een uitsteekvormpje en breng op elke carpaccio enkele puntjes Friseline aan.
Voltooi met enkele druppels marinade.

De ingrediënten 4 pers.
  • 2 stronken Friseline
  • 24 Sint-Jakobsschelpen (6 per persoon)
  • 10 cl Hazelnootolie
  • 1 Vanillestokje
  •  Vers gemalen Peper en Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friselinesalade met Parmezaanse kaas en rood fruit Nagerechten Ontdek het recept
Friseline
Verrine met gerookt buikspek en Friseline Voorgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met mosselen en sinaasappels Hoofdgerechten Ontdek het recept