Friselinesalade met mosselen en sinaasappels

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Sinaasappeldressing

1- Pers een sinaasappel.
2- Meng met 4 eetlepels olijfolie.
3- Voeg peper en zout toe.
4- Zet apart.

De salade 

1- Kook de mosselen gaar in de witte wijn, de fijngesneden sjalotten en de fijngehakte peterselie.
2- Verwijder de schelpen na het koken.
3- Snij de Friseline sla in stukjes en rasp de wortels.
4- Meng de mosselen, de Friseline, de wortels en breng de salade op smaak met de sinaasappeldressing.
5- Versier met stukjes sinaasappel en bestrooi met fijngehakt bieslook.

 

Goed gekoeld serveren!
Kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden.
Verhoog voor het hoofdgerecht de hoeveelheid mosselen.

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 1 kg Mosselen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 Sjalotten
  • Peterselie
  • 1 à 2 wortels
  • Bieslook
  • 3 Sinaasappels
  • Olijfolie
  • Peper, zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Kabeljauwmoot, aardappelpuree met notenolie en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Périgourdine salade met Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Pizza met champignons en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept