Friselinesalade met mosselen en sinaasappels

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Sinaasappeldressing

1- Pers een sinaasappel.
2- Meng met 4 eetlepels olijfolie.
3- Voeg peper en zout toe.
4- Zet apart.

De salade 

1- Kook de mosselen gaar in de witte wijn, de fijngesneden sjalotten en de fijngehakte peterselie.
2- Verwijder de schelpen na het koken.
3- Snij de Friseline sla in stukjes en rasp de wortels.
4- Meng de mosselen, de Friseline, de wortels en breng de salade op smaak met de sinaasappeldressing.
5- Versier met stukjes sinaasappel en bestrooi met fijngehakt bieslook.

 

Goed gekoeld serveren!
Kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden.
Verhoog voor het hoofdgerecht de hoeveelheid mosselen.

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 1 kg Mosselen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 Sjalotten
  • Peterselie
  • 1 à 2 wortels
  • Bieslook
  • 3 Sinaasappels
  • Olijfolie
  • Peper, zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Kabeljauwmoot, aardappelpuree met notenolie en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friseline om te ‘dippen’ bij de borrel Borrelhapjes Ontdek het recept
Friseline
Verrine met gerookt buikspek en Friseline Voorgerechten Ontdek het recept