Friseline met langoustines en basilicum

Toon alle voorgerechten
Het recept per fase

Gekonfijte tomaten

1- Voorverwarm de oven tot op 100°C.
2- Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes.
3- Smeer een schaal in met olijfolie en leg de tomatenpartjes in de schaal. Voeg zout, peper en suiker toe.
4- Voeg een beetje knoflook en tijm op elk tomatenpartje toe.
5- Laat 1.30 minuten konfijten in een oven op 100°C.

Basilicumsaus

1- Snij de blaadjes basilicum klein.
2- Meng de basilicumolie, de blaadjes en de balsamicoazijn. Voeg peper en zout toe.

De langoustines en de Friseline

1- Snij de Friseline in stukjes en breng het op smaak met de dressing. Houd enkele hele blaadjes achter om het gerecht te garneren.
2- Pel de langoustine met uitzondering van de twee laatste ringen.
3- Rooster de langoustines met wat olijfolie in een koekenpan.

 

Schik, voor het opmaken, de salade in het midden van het bord met behulp van een uitsteekvorm. Garneer met enkele hele blaadjes Friseline. Breng vervolgens de langoustines en de lauwe gekonfijte tomaten aan. 

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 20 Langoustines
  • 3 Tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Tijm en blaadjes basilicum
  • Suiker
  • 5 eetlepels basilicumolie
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • Peper, zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friselinesalade met krab, ananas en mango Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met penne, basilicum en groenten Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinecake met Comté en pistachenoten Hoofdgerechten Ontdek het recept