Friseline met langoustines en basilicum
Toon alle voorgerechtenGekonfijte tomaten
1- Voorverwarm de oven tot op 100°C.
2- Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes.
3- Smeer een schaal in met olijfolie en leg de tomatenpartjes in de schaal. Voeg zout, peper en suiker toe.
4- Voeg een beetje knoflook en tijm op elk tomatenpartje toe.
5- Laat 1.30 minuten konfijten in een oven op 100°C.
Basilicumsaus
1- Snij de blaadjes basilicum klein.
2- Meng de basilicumolie, de blaadjes en de balsamicoazijn. Voeg peper en zout toe.
De langoustines en de Friseline
1- Snij de Friseline in stukjes en breng het op smaak met de dressing. Houd enkele hele blaadjes achter om het gerecht te garneren.
2- Pel de langoustine met uitzondering van de twee laatste ringen.
3- Rooster de langoustines met wat olijfolie in een koekenpan.
Schik, voor het opmaken, de salade in het midden van het bord met behulp van een uitsteekvorm. Garneer met enkele hele blaadjes Friseline. Breng vervolgens de langoustines en de lauwe gekonfijte tomaten aan.