Friselinesalade met krab, ananas en mango

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Limoendressing

1- Pers de limoen en knip de koriander fijn.
2- Meng het limoensap, de zonnebloemolie en de koriander.
3- Voeg peper en zout toe. Zet apart.

De salade

1- Schil de mango en de ananas, snij ze in grove stukken.
2- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes.
3- Pers de citroen en besprenkel de avocado, de mango en de ananas om te voorkomen dat ze bruin worden.
4- Schil de komkommer en snij het in blokjes.
5- Snij de Friseline in kleine stukjes.
6- Meng de groenten, het fruit, het krabvlees en de Friseline in een slakom.
7- Breng op smaak met de limoendressing

 

Deze salade is goed gekoeld extra lekker!

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • Het vlees van 1 verse krab (of een blik krab - 200g)
  • ¼ Ananas
  • ¼ Mango
  • 1 Avocado
  • 1 Citroen
  • 1 Limoen
  • 150 g Komkommer
  • ¼ bosje koriander
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friselinecake met Comté en pistachenoten Hoofdgerechten Ontdek het recept
Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met Parmezaanse kaas en rood fruit Nagerechten Ontdek het recept