Friselinesalade met citrusvruchten

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Voor de dressing met citrussap

1- Pers een sinaasappel en een grapefruit.
2- Meng het sap met de mosterd, voeg zout en peper toe en giet langzaam de hazelnootolie erbij.
3- Zet apart.

Voor de citruspartjes

1- Schil de twee resterende sinaasappels en grapefruits dik af en haal het vruchtvlees in partjes los.
2- Zet apart.

 

Schik de blaadjes Friseline in kommen, voeg een scheutje dressing, de stukjes fruit, de plakjes rauwe ham en ten slotte de gehakte hazelnoten toe.

De ingrediënten 4 pers.
  • 6 stronken Friseline
  • 12 dunne plakjes rauwe ham (Bayonne of Parmaham)
  • 3 Sinaasappels
  •  3 Grapefruits
  • 40 g Hazelnoten
  • 10 cl Hazelnootolie
  • 1 eetlepel Mosterd
  • Peper en Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Bruschetta met Bayonne ham, mozzarella, vijgen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Kwartel in honingsaus en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinecake met Comté en pistachenoten Hoofdgerechten Ontdek het recept