Friselinesalade met citrusvruchten

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Voor de dressing met citrussap

1- Pers een sinaasappel en een grapefruit.
2- Meng het sap met de mosterd, voeg zout en peper toe en giet langzaam de hazelnootolie erbij.
3- Zet apart.

Voor de citruspartjes

1- Schil de twee resterende sinaasappels en grapefruits dik af en haal het vruchtvlees in partjes los.
2- Zet apart.

 

Schik de blaadjes Friseline in kommen, voeg een scheutje dressing, de stukjes fruit, de plakjes rauwe ham en ten slotte de gehakte hazelnoten toe.

De ingrediënten 4 pers.
  • 6 stronken Friseline
  • 12 dunne plakjes rauwe ham (Bayonne of Parmaham)
  • 3 Sinaasappels
  •  3 Grapefruits
  • 40 g Hazelnoten
  • 10 cl Hazelnootolie
  • 1 eetlepel Mosterd
  • Peper en Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friselinesalade met mosselen en sinaasappels Hoofdgerechten Ontdek het recept
Pizza met champignons en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friseline met ganzenleverpastei en marmelades Voorgerechten Ontdek het recept