Friselinesalade met citrusvruchten

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

Voor de dressing met citrussap

1- Pers een sinaasappel en een grapefruit.
2- Meng het sap met de mosterd, voeg zout en peper toe en giet langzaam de hazelnootolie erbij.
3- Zet apart.

Voor de citruspartjes

1- Schil de twee resterende sinaasappels en grapefruits dik af en haal het vruchtvlees in partjes los.
2- Zet apart.

 

Schik de blaadjes Friseline in kommen, voeg een scheutje dressing, de stukjes fruit, de plakjes rauwe ham en ten slotte de gehakte hazelnoten toe.

De ingrediënten 4 pers.
  • 6 stronken Friseline
  • 12 dunne plakjes rauwe ham (Bayonne of Parmaham)
  • 3 Sinaasappels
  •  3 Grapefruits
  • 40 g Hazelnoten
  • 10 cl Hazelnootolie
  • 1 eetlepel Mosterd
  • Peper en Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Périgourdine salade met Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friseline om te ‘dippen’ bij de borrel Borrelhapjes Ontdek het recept
Friseline met ganzenleverpastei en marmelades Voorgerechten Ontdek het recept