Filodeeghapjes met reblochon, gerookte eendenborstfilet en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

De dressing

1- Meng de hazelnootolie en de rode wijnazijn. Voeg peper en zout toe.
2- Zet apart.

De Friseline

1- Snij de Friseline in middelgrote stukjes. Breng op smaak met de dressing.
2- Zet apart.

De filodeeghapjes met reblochon

1- Verwarm de oven voor op 180°C.
2- Vouw elk vel filodeeg dubbel.
3- Wikkel de porties reblochon in het filodeeg en vouw de randen zorgvuldig om.
4- Bak de hapjes goudbruin in de olijfolie in een koekenpan.
5- Zet de hapjes zodra ze goudbruin zijn circa 5 minuten in de oven.

 

Schik op elk bord wat Friseline en voeg vervolgens twee reblochon hapjes en 5 plakjes gerookte eendenborstfilet toe.
Bestrooi ten slotte met het fijngehakte bieslook en de gehakte hazelnoten.

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 8 vellen filodeeg
  • 8 porties Reblochon
  • 20 plakjes gerookte eendenborstfilet
  • Bieslook
  • 40 gr gegrilde, gehakte hazelnoten
  • 4 eetlepels Hazelnootolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper, Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Périgourdine salade met Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Friselinesalade met mosselen en sinaasappels Hoofdgerechten Ontdek het recept
Bruschetta met Bayonne ham, mozzarella, vijgen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept