Filodeeghapjes met reblochon, gerookte eendenborstfilet en Friseline

toon alle hoofdgerechten
Het recept per fase

De dressing

1- Meng de hazelnootolie en de rode wijnazijn. Voeg peper en zout toe.
2- Zet apart.

De Friseline

1- Snij de Friseline in middelgrote stukjes. Breng op smaak met de dressing.
2- Zet apart.

De filodeeghapjes met reblochon

1- Verwarm de oven voor op 180°C.
2- Vouw elk vel filodeeg dubbel.
3- Wikkel de porties reblochon in het filodeeg en vouw de randen zorgvuldig om.
4- Bak de hapjes goudbruin in de olijfolie in een koekenpan.
5- Zet de hapjes zodra ze goudbruin zijn circa 5 minuten in de oven.

 

Schik op elk bord wat Friseline en voeg vervolgens twee reblochon hapjes en 5 plakjes gerookte eendenborstfilet toe.
Bestrooi ten slotte met het fijngehakte bieslook en de gehakte hazelnoten.

De ingrediënten 4 pers.
  • 3 stronken Friseline
  • 8 vellen filodeeg
  • 8 porties Reblochon
  • 20 plakjes gerookte eendenborstfilet
  • Bieslook
  • 40 gr gegrilde, gehakte hazelnoten
  • 4 eetlepels Hazelnootolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper, Zout
Andere recepten vindt u misschien ook leuk...
Friselinecake met Comté en pistachenoten Hoofdgerechten Ontdek het recept
Fajita’s met kip en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept
Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen en Friseline Hoofdgerechten Ontdek het recept